Specialiteiten

Home »  Specialiteiten

Go Pro PT is gespecialiseerd in verschillende trainingsstijlen. Elke sporter is anders, dus elke sporter heeft andere begeleiding nodig. Ook is voor iedereen het doel om te sporten anders.

SPORTSPECIFIEKE TRAINING

Sportspecifieke training zal ervoor zorgen dat u beter wordt in de sport die u beoefent!

Sportspecifieke training is niet meer weg te denken uit het trainingsschema van een serieuze (top)sporter. Een belangrijk punt is wel dat de sportspecifieke krachttraining nooit de sport negatief mag beïnvloeden. Sportspecifieke trainingen zijn bedoeld als ondersteuning en zullen de sporter onder andere sterker, explosiever en krachtiger maken. Daarnaast heeft sportspecifieke training ook een positief effect op het voorkomen van blessures en een versneld herstel hiervan. Doet u aan atletiek, voetbal, hockey, ijshockey, rugby, tennis of golf, dan kan ik u helpen om beter, sterker, sneller, leniger en explosiever te worden. In dit training type maakt Go Pro gebruik van de SPARQ – methode:

SPARQ = SPEED / POWER / AGILITY / REACTION / QUICKNESS

Met deze trainingsmethode wordt er vooral gebruik gemaakt van losse gewichten, kegels, speedladders, medicineballs, en het meest belangrijke, het beheersen van uw eigen lichaamsgewicht. Wat u bereikt met sportspecifieke training:

  • Toename van explosiviteit/snelheid
  • Stabiliteit, krachtuithoudingsvermogen
  • Coördinatie en balans
  • Blessure preventie en herstel

CORE TRAINING

bosu bal buikspieroefening

Core training is een type training waarbij u uw eigen lichaam stabiel weet te houden doormiddel van de rompspieren te gebruiken. Sterke rompspieren zorgen voor een sterke buik en onderrug waardoor  bijvoorbeeld planken en push-ups makkelijker worden. Sterker nog: alle kracht uit  armen en benen komt vanuit de ROMP!

Dus waarvoor u ook traint (afvallen, sterker worden, sport specifiek trainen) het trainen van de ROMP is een absolute voorwaarde.